SK / O nás / Médiá / Správy / Eustream sa dohodol s Ukrtransgazom na podpise memoranda a preskúmaní možností urýchlenia spustenia vojanského plynovodu

26.04.2014

Eustream sa dohodol s Ukrtransgazom na podpise memoranda a preskúmaní možností urýchlenia spustenia vojanského plynovodu

Predstavitelia spoločnosti Eustream 25. apríla rokovali v Kyjeve s partnermi z Naftogazu a Ukrtransgazu o technických aspektoch realizácie reverzných dodávok plynu zo Slovenska na Ukrajinu. Spoločnosť Eustream opakovane poukázala na fakt, že využitie plynovodu Vojany-Užhorod (tzv. malý reverz) je v danej chvíli najlepším možným riešením z technického, z časového aj z právneho hľadiska.

Predstavitelia spoločnosti Eustream rokovali v Kyjeve s partnermi z Naftogazu a Ukrtransgazu o technických aspektoch realizácie reverzných dodávok plynu zo Slovenska na Ukrajinu. Spoločnosť Eustream opakovane poukázala na fakt, že využitie plynovodu Vojany-Užhorod (tzv. malý reverz) je v danej chvíli najlepším možným riešením z technického, z časového aj z právneho hľadiska.

Následne sa do rokovaní zapojili aj predstavitelia Európskej komisie a ukrajinského ministerstva energetiky, vrátane ministra Juriya Prodana. Hlavnou témou rozhovoru boli drobné úpravy v texte Memoranda o porozumení, ktoré experti urobia cez víkend.  Strany sa dohodli, že predstavitelia spoločnosti Eustream a Ukrtransgaz podpíšu dokument v pondelok, 28.4.2014 v Bratislave.

Eustream sľúbil, že v nasledujúcich týždňoch v expresnom režime preverí technické možnosti prepravy plynu cez plynovod Vojany s cieľom urýchliť spustenie reverzného toku a zvýšiť pôvodne plánovaný objem dodávok.
Všetky správy